Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433

Trappist øl

Når talen falder på øl, er det svært at komme uden om de gode øl fra Trappistklostrene rundt om i Europa. Der findes i alt 9 Trappistklostre hvor der brygges øl, og her ligger de 6 i Belgien, 2 i Holland og 1 i Østrig. Ved ølhandleren er det muligt at bestille dem alle – et par af dem er bestillingsøl. Vil du gerne smage gode øl som Chimay, Orval, Westmalle, Achel, La Trappe, Rochefort og flere andre, så er det blandt de mange trappistøl du finder dem.

Læs mere i bunden af siden.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Trappister og verdens bedste øl

Der er ingen tvivl om, at når du gerne vil have smage verdens bedste øl, så er det blandt de mange Trappistøl, du skal finde den. Her er der tale om øl som Westmalle Tripel, Rochefort 10 og Westvleteren 12. Alle øl, hvor alkoholprocenten er lang højere end i den traditionelle pilsner, og så bliver smagssanserne udfordret på alle leder og kanter – da de 3 førnævnte øl virkelig præsterer nogle helt fantastiske nuancer.

Historien om Trappistklostrene og øllene

Historien bag de mange fantastiske Trappister skal findes i en udløber af Benediktordenen, som hovedsageligt var munke, der bestod af lærde og visionære mænd. Deres ønske var hele tiden at udvikle produkter, som var bedre end de eksisterende og i Mellemeuropa var klimaet ideelt til at udvikle øl. Herved opstod i 1664 klostret La Trappe i Normandiet. 

Øllet er igennem årene blevet forfinet og udviklet, og derfor får du også mulighed for år efter år, at finde de forskellige trappister – som er La Trappe, Chimay, Orval, Rochefort og så videre. Alt har dog ikke været fryd og gammen, da mange af Trappistklostrene var tæt på at blive ødelagt under Napoleons regeringstid. 

Uden at overdrive kan det siges, at øllene bogstavelig talt blev munkenes økonomiske redning, og det har gjort, at de igennem flere hundrede år har forfinet og udviklet øllene, så der ingen tvivl kan være om, at de mange Trappister er blandt verdens bedste øl. Munkene lever i dag under meget strenge regler, og har kun begrænset kommunikation med hinanden og resten af omverdenen, og de brygger med stor kærlighed til faget deres øl, år efter år – hvilket du også kan smage, når du vælger en af de mange Trappistøl.

 

Kvalitetsøl brygget med kærlighed

Med de mange traditioner i ølbrygningen, og et håndværk, der er blevet forfinet i flere hundrede år, vil du ved at bestille en Trappistøl aldrig gå galt i byen. Der findes en øl til enhver lejlighed, hvor du har mulighed for at vælge mellem Chimay, La Trappe, Rochefort, Westmalle og Achel, for blot at nævne nogle af de mange øl, du har mulighed for at finde her.

Alkoholprocenten i de fleste Trappistøl ligger fra 6% og normalt op til de 10% - det kan variere lidt, og lader du for eksempel en Rochefort 10 ligge et par år ekstra, kan du godt regne med, at alkoholprocenten er blevet lidt højere. 

Der er flere krav til Trappistøl, hvor de for eksempel skal være brygget inden for Trappistklostrets mure, øllen skal være brygget af Trappistmunke, eller under kyndig vejledning fra en Trappistmunk. Indtjeningen af en Trappistøl skal bruges til godgørenhed og øllen må ikke sælges for at lave ren profit. 

Når du vælger Trappistøl, vælger du øl lavet med kærlighed til håndværket, hvor der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten – nyd en god øl, du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Link til International Trappist Association.

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven