Hver gang jeg ser på markedet, bliver jeg imponeret over hvor mange unikke og forskellige øl der er – det er som om, at altid noget nyt og interessant kommer ud. Den moderne ølscene er ikke længere begrænset til de samme standard opskrifter; nye smag, bryggede opskrifter og forskellige ingredienser vinder større popularitet blandt ølentusiaster,” sagde den lokale ølbarmand Hans Nielsen. “Trenden er, at de fleste af de nye øl har en mere fyldig smag med et unikt twist. Det kan være detaljer som frugt, urter eller krydderier, der tilfører smagen et ekstra spark.

Rekorder i ølindustrien er noget, man har bemærket stigende i de seneste par år, og det er givende at se, hvordan mange danskere støtter denne sektor.

Ifølge Danmarks statistik har ølsalget i 2019 og 2020 været højere end nogen sinde før. Det skyldes det hurtige voksende marked, der de seneste år har trukket mange flere kunder til. Dette skyldes både, at flere og flere er begyndt at dyrke interessen for øl som drikkevare, såvel som de store udviklinger indenfor brygning, der har givet kunderne et større valg af smag.

Udover at se udviklingen indenfor salget af øl, har man også oplevet en stigning i antallet af bryggerier. I Danmark er antallet af microbryggerier siden 2018 steget med hele 60%, hvilket er et klart bevis på Folkebevægelsen for øl. Ikke alene betyder det mere tilgængelighed, men det betyder også flere variationer, som kun giver kunderne større tilfredshed.

Marias øl har fået en helt unik smag. Det er det perfekte valg, hvis du leder efter noget let og friskt. Jeg kan se det populær i dag, især blandt yngre øldrikkere,” siger Lars Sørensen, ølbarmand og anmelder i København.

Der er mange ølstile på markedet lige nu, men det ser ud til, at lettere øl er det hotteste lige nu. Folk værdsætter de små detaljer som humlenes sødmeniveauer eller sauceniveauer – noget mere end det tunge, malty stil. Så stimulerende som disse typer af øl kan være, så er der også behov for en nice balance mellem det komplekse og lette. Og Maria´s øl leverer netop denne balance.

Hvis du er en øldrikker, har du helt sikkert hørt om kunstnerisk øl – det tastefulle produkt af det fokuserede arbejde fra bryggere og homebrewers, som udforsker og eksperimenterer med forskellige stilarter. Dette har været en tendens de sidste par år, med nye smage og typer af øl popping op, for at tilfredsstille den moderne øldrikker. ”Ifølge Jacob Hansen, en lokal ølbarmand i København, er kunstnerisk ølskabning blevet en vigtig del af dansk kultur: ”Kunstnerisk øl skaber et fantastisk spektrum af smagsmuligheder, der bare ikke kan findes i traditionel ølskabning. Det giver os mulighed for at udforske og opleve nye typer af smag og aromaer uden at ofre de traditionelle ølnormer