Cuvée du Chateau er brygget så den efterligner smagen af en Kasteel Donker, der har lagret i slottets (byggeriet er tilknyttet et slot) kælder i mindst 10 år. Om dette er sandt må stå hen i det uvisse, idet jeg aldrig har smagt en 10 år gammel Donker (endnu!).
Sandt eller ej, så byder denne øl på en enorm fylde og smag, fra mørke modne frugter, som dadel, figen og rosin, hertil brændt karamel og lakrids. En ”tyk” øl med god balance.
Denne øl går rigtig godt til kraftige kødretter der kræver modspil. Kulsyren og den smule brændte bitterhed der er i øllet, er med til at fremhæve smagsoplevelsen af både øllet og den tilhørende ret.
Denne øl vil ligeledes gøre sig særdeles godt til et ostebord med stærke blåskimmeloste og andre kraftige oste.
Da der er påtrykt årstal på flaskerne, kunne det indikere at der her er tale om en øl der men fordel kan lageres i flere år fremad. Om dette vil være en succes, kan kun tiden fortælle os, idet denne øl ikke blev introduceret før i år 2010. Samtidig er øllen brygget for, at skulle gengive smagen af en 10 år gammel Kasteel Donker, og efterfølgende er den både filteret og pasteuriseret, hvilket tyder på at bryggeren ikke ønsker at den skal udvikle sig yderligere.
En ting er sikkert, jeg vil gemme et par flasker og selv bedømme udviklingen om nogle år.