Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433
Leffe Brune

Leffe Brune

Varenr. 585652
fra Anheuser-Busch InBev
DKK 24,00
Alkohol: 6.5 %
Indhold: 33 cl
Type: Mørk belgisk ale (dubbel)
Glas: Pokal
Serverings temp: 6 - 10 grader

Leffe Brune er nok den mest kendte Leffe-øl, der findes. Det er en traditionel belgisk klosterøl, der karakteriseret ved sin dybe, brune farve og sin helt særlige søde og frugtagtige aroma med et let strejf af mørkristet malt og en sød smag med en let bitter, ristet eftersmag. Perfekt til både måltider og en stille hyggestund.

Leffe Brune har den rigtige, autentiske smag af klosterøl, sådan som sådan en skal smage og har smagt i århundreder, siden klostrene begyndte at tjene penge på ølbrygning omkring år 1000.

Forhistorien for Leffe Brune er der også et kapitel for sig selv. Vi skriver 1240 og scenen er den belgiske by Dinant, der ligger ved floden Meuse i den sydøstlige del af Belgien – hjemsted for Leffe klosteret. Her hærger en epidemi, der spredes via byens vandforsyning.

Øllet var byens redning

Noget må gøres for at stoppe epidemien og den eneste ide, som munkene kan komme op med, var er at forædle vandet via en proces, de allerede kendte rimelig godt: Nemlig ved at bruge det til at brygge øl af.

Resultatet bliver den ikoniske klosterøl, der bliver døbt Leffe Bruin eller Brune, opkaldt efter den dybe og utroligt flotte brune farve, som øllet har. Den og et råd om altid at koge vandet, før det bliver brugt til indvortes brug, standsede den smitsomme epidemi, der hærgede byen.

En eviggrøn klassiker

Leffe Brune har været brygget stort set lige siden frem til den franske revolution. I 1952 blev produktionen genoptaget i kommercielt regi. Ingredienserne i den Leffe Brune der brygges i dag, er stadig de helt samme som dengang i 1240, hvor øllen blev til. Kun produktionsmetoden er blevet moderniseret og optimeret til vore dages teknologi.

Så når du nyder din Leffe Brune, er det historiens vingesus, der læsker din gane. Snup den afkølet lige fra køleskabet i et pokalformet glas.

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven