Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433

Leffe øl

Hvis du er interesseret i belgisk øl, har du nok hørt om de gode øl fra Leffe. Leffe der brygger bredt anerkendte øl, der til trods for deres enorme volumen, opretholder en høj kvalitet. Vi forsøger at lagerføre samtlige af deres varianter.

Læs mere nedenfor

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Leffes oprindelse og historie

Bryggeriet er af belgisk oprindelse, og øllens historie går helt tilbage til 1100-tallet, hvor produktionen på klosteret Notre-Dame de Leffe startede. På klosteret blev der brygget øl som på mange andre klostre rundt omkring i Belgien og Europa. Under den franske revolution blev klostret ødelagt og derved forladt. Det satte en stopper for ølproduktionen for en stund, men Leffe vendte stærkt tilbage. I 1952 gav et samarbejde med Lootvoet, et andet flamsk bryggeri, Leffe et stort boost, og det blev en ny start. I dag er Leffe en del AB InBev, der er verdens største bryggerigigant. Der er dog oprettet et mudseum i den vallonske by Dinant. 

Alkoholstyrke og servering

Leffe svinger i alkoholprocent fra mellem 5,0 og 9,0. Derfor er den stærkere end de almindelige øl herhjemme. Alle øllene kan nydes til både mad, i selskab med andre eller alene. Den er ikke lavet til et bestemt formål, som f.eks. en juleøl kan være det. Ønsker du at få en lidt anderledes smag, hvor alle Leffes ingredienser virkelig kan smages, kan øllen med fordel serveres ved en 10-12 grader. 

Hvad smager Leffe af?

Der findes flere varianter og blandt de mest kendte er Leffe Blond og Leffe Bruin. Det er en henholdsvis lys og mørk øl. Derfor er der også forskel i smag på forskellige Leffeøl. Derfor gør du klogt i at finde den udgave, du bedst kan lide. Dog har begge disse to øl ry for at være søde i smagen, hvor malten ikke bliver alt for tung. Den lyse øl har en snert af bitterhed, som kan virke som et frisk pust for mange.

Finansiering af klosteret

Notre-Dame de Leffe er meget anerkendt i Belgien, og Leffe ønsker, at klosteret bliver bevaret på bedst mulig vis. Derfor går en del af indtægterne fra f.eks. Leffe Blond til drift af klosteret samt munkenes arbejde. På den måde støtter du bryggeriets historie og oprindelse ved at købe øl fra Leffe.

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven