Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433

Krenkerup Bryggeri

Øl fra jord til bord. Det siger de hos Krenkerup bryggeri på Lolland. På Krenkerup gods dyrker de selv alt deres byg, der skal bruges til malten i deres øl.

Her bliver ølbrygning betragtet som et gammelt håndværk, med tydelig inspiration fra århundreders traditioner udi tysk bryggerikunst. Således er de fleste øl fra Krenkerup brygget efter Reinheitsgebot.

Læs mere nedenfor

Hvad er Reinheitsgebot?

Reinheitsgebot, eller renhedspåbud på dansk, er en af de ældste love der regulerer fødevarer, med oprindelse i 1500-tallet i Bayers i Tyskland. Loven bød at øl kun måtte indeholde 3 ingredienser, nemlig: vand, bygmalt og humle. Senere blev også gær tilføjet denne liste.

Denne lov stod ved magt i hele Tyskland helt frem til 1980'erne hvor EF-domstolen afgjorde at det var i strid med varernes fri bevægelighed. Men den dag i dag, markedsfører mange tyske bryggerier deres øl som brygget efter "Det tyske Reinheitsgebot" og indeholder således kun de 4 hovedingredienser og intet andet.

Således brygges der også øl på Krenkerup Gods efter disse principper. Således indeholder langt de fleste af deres øl netop kun disse 4 ingredienser. Dvs ingen sukker, råfrugt, eller andre smagsgivere i form af diverse krydderier.

At brygge øl på denne måde, stiller større krav til brygmesteren, når øllene skal gives hver deres unikke smagspalette, men resultatet bliver til gengæld en fyldestgørende og autentisk oplevelse.

Godset med en lang historie

Krenkerup gods kan dateres helt tilbage til 1367. Gennem tiden har godset oplevet tilbygninger, navneskift, brand og kongemageri. Læs mere her på godsets hjemmeside

Bryggeriet på Krenkerup Gods

Selve bryggeriet blev planlagt i 2007 og d. 12 august året efter, blev der for første gang brygget øl på godset. Første bryg var en høstøl og siden er der kommet mange flere til. Sortimenet tager tydeligt udspring i de tyske øltyper, men senere er der også kommet andre populære typer til, ligesom der fra tid til anden bliver eksperimenteret med helt nye spændende ting.

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven