Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433

Juleøl og julebryg 2020

Julen er en tid hvor vi traditionelt tillader os selv lidt mere af alt det gode. Dette knytter sig i Danmark især til mad og drikke. Derfor har julebryggen fået en særlig plads i mange danske ølhjerter. Maden der traditionelt serveres på de danske juleborde og til julefrokosterne, egner sig særdeles godt til god øl og især juleøl.

Derfor har jeg samlet en mængde juleøl af særlig høj kvalitet. I denne kategori kan du også finde øl, der måske brygges hele året, men passer særligt til julemaden.

Læs mere i bunden af siden.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Nogle af verden bedste juleøl, køb dem online.

Selvom smag er en meget individuel størrelse, så vil jeg alligevel vove den påstand, at Ølhandleren har nogle af verdens bedste juleøl i udvalget, prøv f.eks Gouden Carolus Christmas, der efter min mening ligger helt i toppen blandt verdens bedste juleøl. Disse kan du som med alle andre specialøl her på siden, få leveret lige til din hoveddør.

I denne kategori finder du øl der passer særligt godt til den danske juletid. Her er både desiderede juleøl, men også andre øl, der pga af deres smag passer særligt godt til julen.

Øl på julebordet og til julemaden

Den traditionelle danske julemad er fuld smag saft og kraft. Der er nok heller ikke nogen der bliver overrasket over at julemaden er relativt fed, hvilket i særlig grad kalder på øl som ledersager til maden. Den danske julemad ledsages aldeles framragende af de kraftigere, krydrede og lidt sødere  og tit også mørke julebryg.

Den traditionelle jylebryg

Fra gammel tid har man lavet julebryg uden nødvendigvis at kalde den sådan. Julen har altid været, og er måske nu i større grad end nogenside før, en tid hvor vi tillader os mere af alt det gode. Således også i gammel tid, drak man året igennem en noget tyndere øl, men op mod jul skulle alle der havde mulighed nyde julen med ekstra man og drikke.

Derfor er den traditionelle juleøl dengang som nu, en øl hvor der er anvendt særligt mange og gode råvarer. Dette resulterer ofte i en mørk, varm, fyldig og krydret øl med tydelig sødme og med en mere eller mindre afdæmpet humleprofil.

Drik øl til juleanden

Til god julemad hører sig god juleøl. Øl skal der til, da traditionen byder det, men i mindst lige så høj grad fordi det kan løfte smagsoplevelsen for hele måltidet. Kulsyren og humlen i øllet bidrager begge til at "rense op" i mundhulen, hvor der ellers kan samle sig et tyndt fedtlag, der vil dæmpe den videre smagoplevelse.

Derfor skål i øl og rigtig glædelig jul.

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

Corona-info: Jeg leverer som normalt. Der tages udvidede forholdsregler ved både påkning og levering.
-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven