Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433

Geuze og Lambic

Gueuze og lambik er spontangæret/vildgæret øl. Denne meget specialle øltype, har sin oprindelse i og omkring Brussels i Belgien, eller mere eksakt i dalen langs Zennefloden.

På denne side finder øl der helt eller delvist er basseret på geuze og lambiks.

Læs mere i bunden af siden

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Spontangæret øl også kaldet vildtgæring

Netop dette fænomen er en stor del af magien bag ovenstående øl. Når der brygges lambik tilsættes der nemlig ikke ølgær, som man ellers traditionelt gør når der skal brygges øl. Man lader i stedet den færdigkogte urt, stå til afkøling i åbne beholdere, gerne natten over og for åbne vinduer. På den måde finder naturens enge mikrooranismer i form af bakterier og vildtgærceller vej og fermenteringen begynder.

Det siger sig selv at denne metode kan være alt andet end forudsigelig, ligesom lokale forhold vil have stor indfyldelse på det endelige resultatet. Det er meget sandsynligt at det netop er derfor at du kan finde langt de fleste belgisk lambikbryggere i et lille område i Brussels og sydvest derfor.

Fremstilling af lambik

Lambik er en slags grundøl, der kun sjældent forhandles rent. Den fremkommer ved at lade den nu afkølede urt, hvor naturen har tilsat forskellige mikroorganismer, hælde på træfade. Disse træfade vil oftest være fremstillet af egetræ eller kastanje og tidligere have været brugt til fx sherry eller portvin, i disse fade kan der også være rester af gærceller der vil hjælpe processen igang.

Gæringen vil ske i disse fade i en periode på helt op til 6 år! Dog vil det oftest være lambiks på mellem 1 og 3 år der arbejdes videre med.

Geuze er en blanding af forskellige lambiks

 

 

Denne side er under udarbejdelse, mere information kommer snarrest

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven