Alle priser er inkl. pantGratis levering fra kr 500Personlig leveringKlik her for at se næste leveringRing til Ølhandleren: Tlf. 29242433

Flamsk Rød & Oud Bruin

Flamsk rød ale eller old brown (oud bruine). Er en øltype der er helt sin eget, med en meget speciel karakter der ikke findes i andre øltyper. Der er her tale om en syrlig øltype, der har lagret og gæret meget længe sammenlignet med traditionel ølbrygning. Denne må ikke forveksles med de vildtgærrede geuzer og lambiks, selvom de har visse fællestræk.

Læs mere nedenfor

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Surt, sært og anderledes

Jeg skal være den første til at indrømme, at første gang jeg smagte en af disse syrlige flamske øl (en Duchesse de Bourgogne), synes jeg at det var noget underligt surt stas...

Men takket være en vedholdende læremester (min far der er indehaver af Øl Handleriet på Langeland), lærte jeg at elske denne øltype, der kan være både tørstslukkende og meget kompleks, dyb og fyldig i smagen.

En væsentlig årsag til det syrlige islet i disse øl, skyldes at der under gæringen er mælkesyrebakterier til stede. Disse stammer dels fra de træfade der ofte bruges lagringen af øllet, da disse genbruges vil der være rester af gær/balteriekulturen i træet, der hjælpe nye bryg igang. Men også en del af malten har fået lov at starte en mælkesyregærring inden selve brygningen starter, nogle af disse bakterier overlever mæskningen og bidrager så senere i processen.

Flamsk rød eller oud bruine

Disse to typer har flere ligheder end forskelle, deror finde du øl af begge typer i denne kategori. En række ord der gerne skulle sende dine assosiationer i den rigtige retning er: vinøs, sødsur, fadlageret, tør cider, eddike og fugtig kælder. Disse stikord skulle gerne give dig en fornemmelse af hvad du kan forvente af denne øltype.

Af væsentlige forskelle kan nævnes at der i de flamske røde er brugt en del mere rød malt (surprise...!), hvilket er afspejlet i øllets farve og navnet, de er ligeledes i reglen mere sure end en oud bruine, ligesom de også er lageret på egefade.

Alle priser er inkl. pant
Gratis levering fra kr 500
Personlig levering
Ølhandleren bruger coockies, læs mere under vilkår

Kurven er tom

-->
er nu lagt i kurven.
Shop videreGå til kurven